Vidění krásy II

Vidění krásy II

Anotace: pokračování mé poslední sbírky z r.2012. Všem svým čtenářům přeji krásný Nový rok. Dolma

Concorde

K nebesům stoupá obří pták
bělostný, lesklý jako večernice
oblaka řeže jeho štíhlá špice
tu krásu stvořil lidský duch a ruce,
jež kreslí době nové souřadnice
spirála růstu, někdy bludný kruh -
a tvůrčí síla Bůh


Štěstí

Napsala jsem křídou
na okno slovo ŠTĚSTÍ.
Jen tak ze žertu.
Zářilo jako křídlo anděla
na římsu sedla bílá holubice
kam se tma z mojí duše poděla?



Jednota jsoucna

Dešťové kapky na elektrickém vedení
krůpěje rosy na ohebném stonku
démanty kolem hrdla královny noci Mab
slzy radosti a bolesti na tváři člověka
spojují věci a lidi třpytivým polibkem krásy



Burza budoucnosti

Vy osamělí, tvůrčí,
básníci,
bojovníci,
luštitelé záhad,
skryjte své poklady,
jak med se tají v květu!
Až zlato ztratí cenu,
budete pouze vy
Kolumby nových světů

Poznání
Jsme jen prach ve větru?
Ano a ne.
Jsme kosmický prach tvoření
jsme sluneční vítr lásky
jsme vesmír
a náš život
vesmírná odysea
Autor Dolma, 27.12.2012
Přečteno 323x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí