Zpověď starého muže

Zpověď starého muže

Anotace: ... prostě příběh v básni.

V dálce se třpytivě,
naděje leskla,
krvavá krůpěje,
do sněhu pleskla.

Chtěl jsem ji osahat,
dotknou se peří,
polapit do sítí,
pro ty co věří.

Skryl jsem své rozpaky,
ukryl ji v kapse,
tam je teď schována,
před zraky dravce.

Já náhle pochopil
lidí pár kteří -
v zázraky doufají
a urputně věří.

Tady vám povídám,
druzi mě milí,
že dravec ten touží jen,
zadupat život mé
- Naděje víly.

A tak rozhodl jsem se,
uchránit ji,
před spáry zlomyslných snivců,
a raději vložit ji,
do rukou jednotlivců.

Já jsem již
starý pán,
a tohle pro mě není,
to mladým a bláznivým,
patří to snění.

Ve světě smutno by,
toužení bylo,
vždyť ruku v ruce s nadějí,
se kdysi narodilo.

A tak jsem raději,
společně s toužením,
pustil i naději.
Autor Annie the wolf, 03.01.2013
Přečteno 399x
Tipy 8
Poslední tipující: Rezkaaa, V.N.Losinský, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkná, obzvlášť konec, ale snivce a jednotlivce bych vynechala

03.01.2013 19:01:30 | Trdlo

Děkuju za názor :) vím, že ta část je taková trochu pofidérní...

03.01.2013 19:03:57 | Annie the wolf

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí