=O veverce

=O veverce

Anotace: asi sbírá oříšky...

 

               V lese.             

                    *******                  

 Běžela veverka naším lesem

 ptá se ji sýkorka,kam se nesem?

 Nikam se nenesu jen tak si chodím

 jak rostou oříšky na to hledím.

Já to vím líp sýkorka štěbetá

 pak křídly zamává a někam odlétá.

 Já už je vidím,říká si veverka

 na keři lískovém seděla sýkorka.

 

Oříšky dozrají za pár dnů,

 já si tu každý den chvíli zdřímnu.

 Oříšky pohlídám,povídá sýkorka

 ať ti sem nechodí i jiná veverka.

 

Vždyť to mi nevadí líska je plná

 pro všechny veverky je nachystaná.

 Sýkorka pípne,ať se ti neztratí,

 veverko nevděčná. A frnk,teď odletí.

Jak proutkem mávnutí oříšky dozrály

 a všechny veverky zásoby dělaly,

 pak dlouhá zima nevadí veverkám

 a za ty oříšky děkují sýkorkám?

 

Potom jim vyzradí kde najdou tuk

 vždyť život sýkorek jim není fuk.

 V zimě těm sýkorkám chystáme lůj

 klidně si větře celou zimu duj….

............................

.......................

 

 

 

 

Autor Květka Š., 05.01.2013
Přečteno 313x
Tipy 7
Poslední tipující: Linzerka, Doradan, Jiná, Jarka, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

veverky mám ráda..jednou jsme takhle seděli na lavičce a veverka pobíhala kousek od nás, nepolekala se :-)

06.01.2013 17:41:26 | Jiná

Za veverušku ST. Omylem jsem klikl jenom na tip, příště se polepším.

06.01.2013 00:46:45 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí