=Zima?

=Zima?

Anotace: v lednu jen podle kalendáře...

Počasíčko

*** 

 Zima všechno sněhem

 zakryje,

 ke spánku uloží,

 aby si země odpočinula,

 na tom jí moc záleží.

 Ráda ale nebude až ji jaro

 bude střídat,

 ještě může dlouho vládnout,

 tak si chce užívat.

Kdejaký chodník už má klouzačku,

 pozor,

ať vyberete její ostrou zatáčku,

 ráno ji pilný domovník

 pískem posypal,

 každý chtivý klouzání

 se pak nedočkal.

 

 Zase mrzne,

 sníh padá,zima se opět činí,

 vždyť to má v kalendáři,

 nikdo ji neviní.

 Krásné bílé zimy

 ty už pan Lada maloval

 a né aby domovník ten sníh

 hned odmetal.

 My to s tebou zimo

 do jara nějak doklepeme

 a z mrazivého rána

 si těžkou hlavu neděláme.

 Zima,ač nerada,

 přeci jen skončit musela,

 aby příroda

 ta jarní

 chladná rána vítala.

…………………….

Autor Květka Š., 07.01.2013
Přečteno 261x
Tipy 7
Poslední tipující: Linzerka, Jarka, Doradan, Jiná, Nussichoco
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí