Mrtvý anděl

Mrtvý anděl

Anotace: ...

Našel jsem anděla,
křídla si polámal.
Na zemi ležela
dýka zkrvavená,
kterou si život vzal.
 
Bělostné roucho
stříbrnou krví se skvělo.
Ležel tam dlouho,
než já, náhodný chodec
jsem našel jeho tělo.
 
Ve vlasech suché listí
a oči otevřené měl.
A dýku, co smrt jistí
i tu svou krví skrápěl.
Proč jenom zabít se chtěl?
 
Proč bytost nebeská
spáchá tak hrozný čin,
když nikdy už se nesetká
se svojí milou?
Se štěstím svým?
 
Jeho dívku si totiž vzal
nejvyšší nadřízený
a její lásky král
nemohl vydržet
tak strašné odloučení...
Autor Světlonosič, 11.01.2013
Přečteno 812x
Tipy 3
Poslední tipující: lucie.Tee
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí