De mortuis nil nisi bene

De mortuis nil nisi bene

Anotace: Alespoň o mrtvých by se mělo mluvit pouze hezky...

De mortuis nil nisi bene,
znělo mi pořád silněji v hlavě.
Tak jsem si sedl pohodlně do křesla,
s tím, že poslední krok zvládnu hravě.

Po dlouhé době s nepoznaným klidem,
jsem zásobník jednou včelkou nabil,
a věřil, že víc jich nebude třeba,
vždyť jednou jsem už zabil.

Napadlo mě dát si ruskou ruletu,
konečně byla alespoň jedna věc jasná.
U jednoho hráče mám 100% jackpotu.
Taková pravděpodobnost je smrtelně krásná.

Vždycky jsem chtěl vědět,
jaká je ta hra ruských generálů.
Prý byla s vodkou hodně oblíbená.
Alespoň dle tamních memoárů.

Tak roztočil jsem rukou zásobník
a koukal při tom na nebe,
najednou jen ohlušující rána
a teplá krev, co zazebe.

De mortuis nil nisi bene…
Autor Tomikk, 15.01.2013
Přečteno 522x
Tipy 5
Poslední tipující: Sýkorka07, Eru Alonnar, Tesk
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poslední sloka je naprosto skvělá hlavně za ni ST.

15.01.2013 18:18:18 | Eru Alonnar

Díky :-)

16.01.2013 15:28:41 | Tomikk

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí