Marná

Marná

Anotace: A závoj...

A závoj sladký přikryl sál,

tam nevinná pro vůni sní,

mrtev hudec jenž píseň hrál,

sen sta roků, tísíců to dní

***

Pro svit, pro rosy zář,

trn ostrý, krůpěj rudé.

Ach bledá je líc i tvář,

a zlo věků tam je, všude.

***

I živá síla pro smrt tančí,

hle tam krásu krade kmet,

v růži osten, rozum jančí

a tesák lačný ukryl ret.

Autor Rudolf z Falknova, 15.01.2013
Přečteno 353x
Tipy 6
Poslední tipující: Eru Alonnar, Dark Princess, Anjesis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

krátká a pěkná a závěr krása !!!

22.02.2013 18:52:56 | xoxoxo

krása, jako vždy

15.01.2013 20:31:36 | Anjesis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí