Hlučně sněží

Hlučně sněží

Anotace: A vločky je slyšet o zbytek listí, které zůstalo na stromech. Spolu si hrají, tiše rozmlouvají

Vločky narážející do listí,

na stromech přeživajících,

jsou slyšet tichem města,

šimrají na tváři.

 

A pod bílou dekou,

ukrytá tajemství,

lidských smrtelníků,

do nebes vzhlížejících.

 

Oči přivřené,

s úsměvem na rtech,

romantika mě pohltila,

chybí už jen láskyplné...

 

A bílá slečna,

tančí pod žhnoucí lampou,

fungující jako lupa,

spatřuje zázraky zimy.

 

Pod nohy křupe sníh,

jako stádo statných hřebců,

připomíná mi ten zvuk,

na jednom sedí určitě on.

 

A v pokoji u topení,

sní o věcech venku,

o světě velkém,

tajemném a volajícím.

Autor Kirsten, 16.01.2013
Přečteno 266x
Tipy 7
Poslední tipující: Robin Marnolli, Joe Vai, poeta
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Miluji sezónní poezii z aktuální sezóny;)

17.01.2013 00:52:35 | Lilien

Krásně u nás sněží a už dlouho a opravdu bylo slyšet jak vločky narážejí do listí, kouzelné :)

17.01.2013 00:55:18 | Kirsten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí