Jak to chodí v české zemi

Jak to chodí v české zemi

Anotace: Žalostná je politika, pro mladého člověka, nic dobrého Vás v budoucnu, tady vážně nečeká.

Úvod:      „Tak zvýšíme daně a snížíme důchody,

             máme pro to pánové, přeci vážné důvody.“

             Ve vládní síni, bujarý se ozval hřmot,

             a někteří z té radosti si nadělali do kalhot.

 

             Hlasování vzalo za své, dopadlo to kladně,

             jen občané u televize tvářili se chladně.

             - Tak zákon nabyl platnosti

               - jé to bylo radosti!

 

Stať:      „Bez udání důvodu, neznámého původu,

             okradl mě „člověk“ o tisícovky z důchodu.

             Však žalostným klením, stejně nic nezměním

             a už i tu dvacku, za drobnější měním.

 

             Sebrali mi i ty berle, dali jenom hůl,

             na chleba si místo másla, dávám jenom sůl.

             Sami chlastaj vodku a mažou hubu medem,

             já dala bych jím chlastat, už jen flašku s jedem.

 

Závěr:    A tak si dál do kapes cpou zas naše prachy,

            už ani před tím soudem, neklepou se strachy;

            vždyť kdo jim to dokáže? Kdo to asi zjistí?

            No a co, i kdyby – amnestie, ta to jistí!

Autor Jean89, 18.01.2013
Přečteno 313x
Tipy 1
Poslední tipující: Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Po 10-ti letech stále aktuální :-)
Vzhledem k tomu, že již nemám sil se nad tím rozčilovat, jedu si svůj malý píseček života, co nejméně závislý na státu.
Ten, kdo něco čeká od státu, má důvod být zklamaný..

05.06.2023 13:29:14 | ROTrx

Vítej v srdci evropy...je zkažený, jako ostatně celá naše planeta.

18.01.2013 18:08:35 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí