*Vločka*

*Vločka*

Anotace: **a padá a padá a padá...

 

~Malá a krásná~

~~~~~~~~

 Letěla sněhová vločka

 malá a krásná

 bílá jak v létě lilie,růže,kopretina

 a další se za ní natřásaly

 každá je jinak

 na nebi mrazem vytvořená

 a to jsme nečekali?

 Cestou přemýšlí kde hlavu složí

 třeba sem nebo tam,

 v dědince kostelík uviděly

 a jejich nápad?

 Ten je vážně přímo boží,

 všechny dopadnou na střechu

 k sobě se potom tulí

 a trochu vymýšlí neplechu

 komu se za límec skulí?

 Šel kolem místní ponocný

 ohlásit všem že

 „desátá hódina ódbilá“

 ta sněhu lavina ze střechy zvonice

 pomalu dolů se sveze

 ponocný tam stál a sníh ho pokryje

 člověče,je ti blaze?

 Z okna se kouká hospodyně

 přiloží do kamen

 nasadí vlňáček,vyběhne ven z kuchyně

 ponocný pod sněhem

 už zuby drkotal

 a je mu zima,sníh na krku mu tál

 ona mu svůj vlňáček půjčí

 a zve ho k sobě dál.

 Uloží do peřin

 a brzy ponocný už nekýchal.

 ~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~

Autor Květka Š., 18.01.2013
Přečteno 263x
Tipy 6
Poslední tipující: Linzerka, Robin Marnolli, střelkyně1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

další z tvých kouzelných pohádek:))

18.01.2013 21:18:32 | střelkyně1

ahojky,to jsem ráda že se líbí...***a díky..

22.01.2013 11:27:36 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí