=Zima ještě je

=Zima ještě je

Anotace: ..a pár dnů vydrží..

 

~Krásnější~

~~~~~~~~~~~

 Krásnější zimu

 by jen malíř namaloval

 a tahy štětcem

 by ještě bíle pocukroval,

 každý strom oblékne

 do bílých fraků

 sukně jak z krajek

 ty mají i keře v parku.

 V čerstvě napadaném sněhu

 jsou tlapky kočičí

 jak jednu za druhou

 si kočky tlapky procvičí.

 

 Do sněhu

 si havrani a vrány sednou

 sněhulákům je to fuk,

 ti se ani nehnou

 ale když jim třeba vrána

 klove do klobouku

 hned na ni pozvednou

 i s pometlem sněhovou ruku.

 Ona mi snad chtěla

 tu mrkev z nosu ozobat,

 o tom se ti vráno

 jen v noci může zdát.

 

 A tak všichni sněhuláci

 co vedle sebe stojí

 na vrány se domlouvají

 a ty se jako bojí?

 Vrány pak nastartují,

 křídly mávají

 frrr,letí honem pryč

 vidíš?

 Vedle přistanou na trávníku

 bez sněhu

 a bez bílých sněhuláků…

 Tam se vráno nebojíš?

~~~~~~~~~~~~~~~


Autor Květka Š., 22.01.2013
Přečteno 201x
Tipy 11
Poslední tipující: Linzerka, Jiná, Noc17, Robin Marnolli, Joe Vai
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky. Máš ryze čisté básničky:-)
RM.

22.01.2013 14:11:27 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí