=Brblání

=Brblání

Anotace: ..milá medvíďata..

 ~~~~

~Brblání v kožichu~

~~~~~~~~~~~~
Zimní spánek skončil
moje medvíďata
celá chundelatá
to aby medvěd skočil
do řeky či do potoka
co tu teče,šplouchá, cáká
a přitom by se naučil
jak voda potichu
si brblá v jeho kožichu.

A všechny ryby ve vodě
ty musely se koukat
kdo se to k nim přišel
do řeky vykoupat?
Ta jedna ryba,zvědavá,
tam plavat raděj neměla
medvěd ji teď v tlamě drží
jako dobrý oběd
ta ryba dnes skončila
i tak to v životě rybím běží.

Potom se v trávě válí
ten huňatý medvěd
břicho má plné
a začíná blahem bručet.
Pak lehne si na záda
to mu jde hravě
než-li řekneš „švec“
tak medvěd „zařezává“.
A to je jasná věc…
~~~~~~~

A..med ochutnat.

A..včely odehnat.

A..zase se koupat.

A..ryby pochytat

na nich si pochutnat.

 

A pak si zabrumlat

tak to má medvěd

určitě rád.

****

 


Autor Květka Š., 22.01.2013
Přečteno 301x
Tipy 6
Poslední tipující: Linzerka, Miriska, Joe Vai, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Název mne nutil myslet na knížecího prezidenta:)

22.01.2013 21:04:18 | Lilien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí