Jinej svět

Jinej svět

Anotace: ...to je tak, kdyz konecne vypadnete ze znameho a vsedniho prostredi, sedite sami na baru a..

Jinej svět – jen o pár kroků dál
do plic ti proudí novej vzduch
a ty se cejtíš jako král

Jako král, co sedí v baru
– jako obvykle –
                       na své VIP stoličce
a vdechuje těžkej dým doutníků
a vstřebává
                       drahá promile

Vstřebávat
                je jako přijímat
– a ne si brát!
                a je lepší si vybírat
– a ne jen dostávat

Jednoho večera
                      byl král hladový
v baru však chlebíčky...
                      ...už neměli

Doutník mu nechutnal
a kouř mu nevoněl
sedl si tedy ke dveřím
kde v průvanu hladověl

A po chvíli ucítil
vůni pečeného masa
a hladový král
                   – vegetarián –
si pomyslil
                   "Jaká to krása!"

Opustil bar
a stanul na ulici
kterou doposud znal
jen zpoza skla  
                   jeho limuzíny

A jeho smysly upoutal
pán u grilu, co maso opékal

a král 
        který maso ze zásady nejedl
koupil si steak
a s chutí se do něj zakousl

– Jinej svět
jen o pár kroků dál
do plic ti proudí novej vzduch
a ty se cejtíš jako král

– Jako král 
který poznal co je hlad
a vyměnil pohodlí
za pouliční smrad!
Autor Josephine, 30.01.2013
Přečteno 333x
Tipy 7
Poslední tipující: zamotán v nedospělosti, Eru Alonnar, James Libustka, Miriska, Bunney
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé a nevšední :-)

30.01.2013 13:01:36 | Eru Alonnar

Děkuju:)

30.01.2013 13:13:10 | Josephine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí