kadeřavě...

kadeřavě...

Anotace: ...

tuhle jsem viděl bernardýna
s bejsbolkou
jak sedí před výlohou
u vchodu do kloboučnictví
zabrán obdivem do sebe
s tak velkým uspokojením
jako církevní shromáždění
a napadlo mne
že si nemusím měřit obvod hlavy
jen podle okamžitého dojmu
ani žádnými fakty
ale spíš citem pro atmosféru
a duševními vjemy
dekadentního umělce
bych vzápětí vytvořil podivný klobouk
ze stínítka na lampy
připomínající něco rytmického
na způsob etruské vázy…

když tu zpoza záhonu
ladně vykročila Filautia
a zeptala se co ještě dovedu…

já vyhrkl
že velkou násobilku pozpátku
také zalepovat květy do herbáře
vím kolikrát se vyskytuje
slovo ,,zplodit,,
ve Starém zákoně
dovedu odrecitovat Maryčku Magdonovu
a udirigovat Beethovenovu Devátou…

to není až tak zajímavé
umíš naštípat dřevo
a vynášet odpadkové koše?

tak to je
když máte snahu vydat se
s někým do spolku
nevyžadují se velké schopnosti
spíše drobná užitečnost
a rozum?
ten se uplatňuje jen
s přiměřenou slevou
poptávka po něm chybí
ani není příliš ceněn...
Autor enigman, 04.02.2013
Přečteno 356x
Tipy 13
Poslední tipující: Robin Marnolli, poeta, Jiná, střelkyně1, Sarah, Miriska, Joe Vai
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

náhodou já znám muže,kterému drobná užitečnost taky není cizí...:))

05.02.2013 14:02:32 | střelkyně1

tip hlavně za toho bernardýna s bejsbolkou úplně jsem si to představila a dobrý teda :-D

05.02.2013 12:21:34 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí