Depeše pro moc

Depeše pro moc

Anotace: ...

Na míse dlaní

přináším ovoce dneška,

sčesané z hlasů minulých,

stromů, jež padly na kolena,

ochutnej paní

a neboj se zítřka,

obavy jsou maskou zbytečných,

tys snad ta, která není jich hodna.

 

Zmizeli  v područí  tvého kata,

 sutanou havraních křídel  přikryl je kněz,

aby je více nespatřilo slunce,

hledíš jako bys necítila do prázdna,

ty jsi ta o níž říkají svatá,

že připouštíš  hrůzy včera i dnes,

ta nebojácná silná lvice,

kterou rod tvůj v erbu má, ó bezcitná.

 

 

 

 

 

 

Jsi rodu ženského a ten značí křehkost,

vím, vinu nese, kdo meč v rukou má,

dnes v době nemoci prosím tě o moc,

skloň šíji svou k zemi rodné,

ó hrdá klisno, udolej hořkost,

která je v zemi tvé vzklíčená,

když mlčící křičí o pomoc,

než ten, kdo má meč jím bodne.

 

Poklekni sama před sebou,

ty jediná v tomto státě,

co stříbrná luna za obzor,

aby procitl zítřek do dobrého dne,

to jediné může být omluvou,

pak ten, v čí jsi moci se vzdá tě,

ať tvor nebo netvor,

ale jiný zas žezlo převezme.

 

(Tvá země doufajíc v tvora)

Autor Akrij8, 13.02.2013
Přečteno 486x
Tipy 14
Poslední tipující: RyxiraAmyGinger, Písnička..., enigman, Loveless, střelkyně1, Sarah, Petbab, Joe Vai, Trash75, Miriska
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nepoučitelná...

15.02.2013 00:40:09 | enigman

Děkuji .. :o)

13.02.2013 20:01:42 | Akrij8

moc hezky se četla:))

13.02.2013 20:00:36 | střelkyně1

Děkuji moc, to mě těší. Nu slova trochu nevyšla,ve zhudebněné verzi to sedí líp :o)

13.02.2013 00:29:10 | Akrij8

líbí líbí :-)

skvěle seskupený slova :-)

13.02.2013 00:20:24 | Miriska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí