psí život...

psí život...

Anotace: legenda nebo skutečnost?

kouřil jsem dýmku
v pokoji příjemně vytopeném
jen tak nalehko
se svým věrným druhem u nohou
a dumal jak že to je
s tím psím životem...

například tohle
vydáte se třeba na lov zajíců
a rozhodnete se
že už se nevrátíte
ona nehodlá žhavit telefon
nepodniká žádná finanční opatření
neláme si hlavu
jestli na ni myslíte
a když sebou bezděky občas trhne
není to doufáním
že jsem to já
nepoštve na vás přátele
ani vás nenechá stopovat
chlupatejma...

podobně je to s dětma
šest týdnů plná péče all-inclusive
ale pak ádie klazani
žádné loučení
má přeci svůj život
chce honit auta i slepice
rafat po střevících
a štvát svý zajíce...

po určité době také dojde
k zvláštní situaci
kterou nelze zcela pochopit
děti svou mámu
vůbec nepoznávají
a ona nepoznává je
takže tu holotu
klidně kousne do nohy
platí i pro muže
žádné shledání plné citů
prolévání slzí
ani trpké narážky
na nějaké opuštění...

a co v případě
kdy jsou doma
přeci jen dva v páru?

pár týdnů bitek
ale pak už se snáší
sem tam na sebe zavrčí
když se jejich cesty zkříží
jinak spolu v pohodě vycházejí
někdy dokonce tráví
celý den spolu
ale nic sentimentálního v tom není
čistě z praktických důvodů
zajíci se líp honí ve dvou
večer každý do svého pelechu
a neřeknou si ani dobrou...

takže co z toho plyne?
podrbal jsem se levou zadní za uchem
a hravě vyštěkl
že psi mají víc zdravého rozumu
než lidé...
Autor enigman, 14.02.2013
Přečteno 546x
Tipy 16
Poslední tipující: zelená víla, střelkyně1, Sarah, Cecilka, Miriska, Aťan, poeta, Joe Vai
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

výhodou psího života je, že nemají tchýni :-)))

13.07.2017 01:40:56 | zelená víla

...my máme dva, co se dost podporují,
když jeden ňafne, druhý se rychle přidá,
zřejmě jsou až nerozlučnými tvory,
ráda je kolem sebe vídám...
...je pořád co se od nich učit...
:o)

15.02.2013 10:34:42 | Cecilka

dej mi nažrat a pusť mě ven... ;)

14.02.2013 23:48:24 | Joe Vai

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí