račí chuť slov

račí chuť slov

Anotace: pitominka, inspirováno klubovým zadáním na únor: Postýlko, klidem jsi mě konejšila v stu strastí - z očí džbánků bolestných tě smáčí Láska.V slonovinových rukách  už pro mne jenom krutost zbyla.(F. Petrarca)

Půst pudů ustlal
do půdy postýlky z podestýlky
klidem k lidem jdem předjarním
semínko touhy konejší

 

Ve snu v stu vstupech straší strastí
z očí zračí račí džbánků bázeň báseň báň
pán kůň plánku smáčí močí
až ze semínka Láska vyklíčí

 

V slohu slonovinovém noviny v rukách
ze kterých zdá se,
že světu pouze krutost zbyla
a proto krutě
ty noviny v kamnech pálím

 

Uvařit raky je taky kruté
však co když chceš poznávat
nové chutě?

 

Nemá to hlavu ba ani patu
a přesto najednou je tu
shluk slov a asociací,
nevíte proč
se mi tam cpou ty raci?

Autor Romana Šamanka Ladyloba, 18.02.2013
Přečteno 387x
Tipy 6
Poslední tipující: Akrij8, Miriska, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavé, líbí se více spíše druhá polovina.

19.02.2013 08:04:37 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí