Samota

Samota

Prosí ho o trochu vody

Žena dávno vyšlá z módy

Její kůže chytá rez

A pachuť samoty.

 

Zůstala v tom bytě sama

Nehezká a stará dáma

Chlácholí ji vědomí

Že lidé jsou na tom ještě hůř.

 

On jí chtěl tu vodu dát

Viděl ji však uvadat

Tak ruku s vodou stáhl zpět

A odmlčel se.

 

Byli spolu snad sto let

Řekli si jen málo vět

Ona čeká živou vodu

Co ji vrátí chuť žít.

 

Až uvidíte v noci zář

To hvězda točí kalendář

Ta žena Vám hlavu zamotá

Je to tichá, věčná samota.

Autor Zasněný básník, 24.02.2013
Přečteno 285x
Tipy 1
Poslední tipující: kudlankaW
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Za tesklivou atmosféru TIP :)

Kristián Kudlák

24.02.2013 14:23:57 | kudlankaW

Děkuji moc! :)

25.02.2013 20:48:14 | Zasněný básník

:))

25.02.2013 21:35:35 | kudlankaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí