removal man...

removal man...

Anotace: ó svo bodni vůlí...v miriádách odstínů šedi...

naklonil jsem se
z houpavýho koně
u jednoho květinářství
a od fousatýho pána
v legračním klobouku
koupil párek karafiátů...

z věžních hodin vypadla kytara
a tak jsem hrábl do strun
bych se dozvěděl
jaký je rozsah
lidského potenciálu...

je svůdné
si myslet
že někde hluboko
žije duše
svobodná osoba
která bere v úvahu
zkušenost těla
a přesto cestuje
na vlastní pěst lebkou
přemýšlí plánuje
stěhuje svět
z jedné strany na druhou
a hýbe mechanikou...

rekonstrukce reality
posuny časem
ničení nepřítele
tvorba nástrojů
milenecká objetí
abstrakce smyslových vjemů
vybavení fantazie
vynálezy příběhů
vymyšlené události
vzpomínkou...

vyhoupla se ke mně
v dlani krabku
založila si jeden květ mezi ňadra
druhý mi lípla za ucho
objala kolem pasu samozřejmostí
ráda bych nastínila myšlenku
povězte mi pane
jestli naše geny jsou zděděné
a prostředí je řetěz
fyzikálních událostí
uvedených do pohybu
dávno před naším narozením
jak může v hlavě existovat
skutečně nezávislý člověk
který je sám vytvořený
geny a prostředím?

milá Touché
princip neurčitosti praví
že žádný nervový systém není
s to získat dostatek znalosti
o sobě samých
aby předvídal budoucnost
jiného inteligentního systému
tudíž ani mysl nemůže získat
tolik znalostí
aby poznala svou vlastní
zmocnila se svého osudu
a eliminovala svobodnou vůli...

hlava je jako kouzelný tkalcovský stav
kde miliony třpytivých člunků tkají
neustále mizící vzorek cesty
k říši mýtů a dokonalosti...

pojďme to zjistit
a dloubla mne lokty do slabin...
Autor enigman, 01.03.2013
Přečteno 449x
Tipy 19
Poslední tipující: lucie.Tee, Jiná, Radhuza pro Hospic sv. Štěpána, Robin Marnolli, střelkyně1, Miriska, Sarah, Bakchus, poeta, Joe Vai, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

poklona...jako vždy:-)

01.03.2013 19:18:03 | Robin Marnolli

perfektní :-)

01.03.2013 15:42:08 | Miriska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí