před po na...

před po na...

Anotace: tahu...

jsem usazený
v trámoví gotického slohu
tělo zakryté pruhovaným trikem
nohu přes nohu
tak trochu jako figurína
co ztratila hlavu
přemýšlející tahem
nad šachovnicí
a neví co si počnout
s koněm...

post hoc ergo ante hoc
je možné že to co přijde potom
je příčinou toho
co bylo předtím?

co ale znamená předtím nebo potom?

iluzí moderní doby je
že čas se pohybuje
od jednoho místa ke druhému
ovšem co když je to tak
jako na té šachovnici
že se může pohybovat
od druhého k prvnímu
takže důsledek vyvolává příčinu...

duše stoupající vzhůru
je jako hedvábný provaz
po němž dobrý úmysl
šplhá poslepu ke světlu
zatímco svět kombinuje
a snaží se najít přirozenou podobu
která mu pomůže dostat ze zmatků...

a tak si počínám i já teď v noci
obklopen tišinou okolních vršků...

přesouvám se
v nesourodém šiku
sem a tam
jako reconquista
ke smíru
zatímco kolem
na temně ocelovém nebi
plachtí hejno okovaných káňat
a občas se ze mně
některé uvolní
a vrhne k zemi
jako kamikadze
z objímajícího vesmíru...
Autor enigman, 06.03.2013
Přečteno 367x
Tipy 23
Poslední tipující: Jiná, Aťan, lucie.Tee, Květka Š., Avola, poeta, střelkyně1, Junnek, Radhuza pro Hospic sv. Štěpána, Joe Vai, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Panenko skákavá! Autor si tu opravdu jedinečně "srovnává" myšlenky, ale nakonec si je stejně nesrovná... jako čtenář jsem totálně v pasti.

06.03.2013 16:48:39 | jarynn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí