Rozpustila tmu

Rozpustila tmu

Anotace: Stará báseň nalezená v papírových pozůstatcích. Byla pro Ní, pořád je pro Ní.

Rozpustila tmu
Náhle jsem obklopen jemnou perutí
Nese mě proud
Do lepší doby

Doba uťatých minulostí
Snaha žít lásku
Neztratit odvahu

Hedvábná lehkost
Noci v sametové tmě pochybností
Rozmluvy s nekonečnem pod klenbou nebes
Starodávné světlo hvězd tíží moje bedra
Noc a mlha spánku mě dostává do kolen
A já
Jdu dál nočním stavem pracující mysli

Noc dýchá
Pohovky a proleželé postele očekávají znovuzrození
Dne
Světla
Záře jemně hladí tvé tělo stříbrem
Duše se touží ponořit do bezpečí těl
Schovat se do klína sténající noci

Tmavé znaky stínů se rozplynou
Probudím se schoulený uvnitř tvé duše
Piji čerstvý vítr

Hlasitá rozmluva probouzejících se ptáků
V smutné krajině panelů a asfaltu.
Žije ona, stejně jako žiji já.
Autor readman, 07.03.2013
Přečteno 317x
Tipy 2
Poslední tipující: maliska, Miriska
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí