Spree

Spree

Anotace: ...

Sbírka: Severní vítr

Ten potůček,z pramínků stvořený,
pádící s dravostí v dál,
za naší chalupou má své kořeny,
nikdo netuší,
kde se tu vzal.

Utíká strouhou,
v koryto pospíchá,
zurčení,šplouchání,
ztrácí se do ticha.

Cestou,jíž protéká,
roste a sílí,
města naň pohlíží
při cestě k cíli.

S jinými vodami se potkává,
společně plynou dál v objetí,
unáší lodi,jména dostává,
je to dar,či snad prokletí?

K deltě když dorazí,
pomalu již teče,
vznikl pro tuto chvíli,
moře zůstává,neuteče,
se slanými vlnami
svůj osud dál sdílí.

Sprévou je při zrodu,
necítí doby zlé,
dá vale národu
a dál teče se jménem Spree
Autor Bakchus, 12.03.2013
Přečteno 302x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí