Podzim

Podzim

Anotace: překvapivě napsáno na podzim.

Podzim je hnusný, podzim je podzim podzim je
extrémně depresivní
a i když jsem se v tomto měsíci narodil
nedává mi to žádnou
imunitu
žádné ochranné zabarvení
žádný štít před
legiemi melancholie

Vzpomínám si, jak ještě jako malá holčička
jsem přidal
kdesi v jakési školce
na barevnou duhu
červenou žlutou a
ČERNOU barvu
a černá prostě NEBYLA v pořádku.
Hbitě ke mně přistoupila paní učitelka,
a jakoby byla snad
naštvaná
na mne zařvala:
"CO TO DĚLÁŠ, NA DUHU PŘECE
NEMŮŽEŠ
KRESLIT
ČERNOU BARVU!"

A to byl můj první střet s
realitou
a to byl můj první střet s
komunitou
s tím že nemám právo
na vlastní názor
s tím, že nemám právo
na imaginaci
a poprvé se pokusili o mou
duševní kastraci
a myslím že to nebylo
ani poprvé
ani naposled
kdy došlo k naprosté

hypotalamické machinaci.
Autor Jiří Rýha, 15.03.2013
Přečteno 365x
Tipy 5
Poslední tipující: .K.r.i.s.t.y., Miriska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělý text!

11.12.2014 10:41:34 | Bylinná směs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí