Zánik a zrod

Zánik a zrod

Anotace: ...

Bouřlivá noc,
tajfun všude kolem,
hvězdy se točí ve víru.
Hřmění vše přehluší,
planety hroutí se,
je to snad konec vesmíru?

Obrovské turbulence,
zhroucení všeho řádu,
skaliska erozí v prach se mění.
Všude je chaos,
moře se vypařila,
Sluneční soustava?Není!

Nastává nová doba,
vznikají nová souhvězdí,
proroctví Mayů naplněno.
Hvězdokupy pokrývají nebe,
v nich vzniká nový život.
Lidstvo je vypleněno.

Nové éry počátek,
nastolen nový řád.
Žádný Bůh,žádné podsvětí!
Za miliardu let
snad dojde k reakci
a nový život svým zrodem
kosmos posvětí.
Autor Bakchus, 25.03.2013
Přečteno 330x
Tipy 3
Poslední tipující: Lucisska, Inna M.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Neměla být báseň zařazena jako politická, resp. politicko-satirická? V tom případě bych bodovala!

25.03.2013 09:50:24 | Inna M.

V tomto smyslu jsem velmi nerozhodný!Málokdy odhadnu,která věc kam patří,proto je většina tvorby zařazena do ostatních.

25.03.2013 11:20:14 | Bakchus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí