efekt hrdla lahve...

efekt hrdla lahve...

Anotace: ...

spojil jsem klihem klíny
hutných substancí
k vytvoření tvé společnosti
známe se
aniž jsme se viděli
rozumíme si
aniž bychom si něco vysvětlovali
pomáháme si
aniž bychom byli přáteli
a tak jsem převzal od oka vid
otevřené neposlušnosti…

jsem notář s plánem
i když to nikdo neví
na všech věžních hodinách
před chvílí odbila půlnoc
vládne tu nepřirozený klid
třeskutá zima
měsíc vrhá ledový třpyt
do neproniknutelné spleti
uliček prastarého města
vítr zmítá korouhvemi
na bezútěšné rozloze střech
není tu kamene
jehož bych se nedotkl
a za nímž by se neskrýval hieroglyf
až je všechny přečtu
možná uzřím tajemství
které rozřeším tak
že řešením bude klíč
za nímž se ukrývá poselství
které mi vyjeví
co tají tvou záhadu
pak už je jen krůček od hádanky
pod závojem goblénu
ukrývající talisman
stoupající ke světlu otázky
na kterou poskytne odpověď znak
odhalením runy
jejíž smysl mohou znát
jen děti Hermovy
pak rozlomím pečeť
masky za níž se rýsuje tvář
obnažující mystický rébus
vznešeným anagramem
Sator Arepo…

usmála se velebností
kdo vám řekl pane
že z podobenství musí plynout ponaučení?
často se něco dá dokázat jen tak
že člověk zemře…

jednou rukou
se pevně držíš hrdla
v druhé nůž
a ta třetí čeká na oběť
muže s jizvou...

ó nádherná mulatko
ženo zahalená
v kožichu z ledního medvěda
nástroji mého zatracení
otřásáš mými staletými bedry
a svíráš hruď
v kleštích touhy...

očekával jsem tě
tys moje Šechina
s půvabem šelmy
za rysy andělské tváře
schoulíme se k sobě v tmách
démonické přirozenosti…

jednou zůstaneme
jen ty a já
a podzemní proudy…
Autor enigman, 26.03.2013
Přečteno 663x
Tipy 12
Poslední tipující: Radhuza, Avola, střelkyně1, zamotán v nedospělosti, Joe Vai, Sarah, Miriska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ochchh...koukám jak z jara,jak ty to s těmi slovíčky umíš:))

26.03.2013 10:51:12 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí