když to škube a tiká...

když to škube a tiká...

Anotace: jak by vám bylo kdyby svět neživých věcí vypověděl poslušnost…například kdyby vám utekla židle...

dveře se otvírají a zavírají
nadzvukovou rychlostí
lidé prchají
nahoru dolu po schodech
dorty létají do tváří
auta se srážejí
v obchodech
padají police
řítí se laviny olejovek
sýry měknou
sodovky stříkají
trhají se pytle s moukou
a něco je jinak
diskař se pomalu otáčí
manželský dialog
se psychoanalyticky vleče
a u řezníka
se na koninu nesmyslně čeká…

vypadá to
že je výhodná doba
k nákupu kočkodana...

tak máte doma opičáka
a povídáte si s ním
nejdřív se mu přizpůsobujete
pak chcete
aby se přizpůsobil on
zprvu vám připadá bezbranný
pak máte dojem že žárlí
a navíc je zlomyslný
tak mu začnete provádět naschvály
a později žárlivé výstupy
v domnění
že se z něho stává člověk
zatímco je to jinak
a vy ze sebe děláte opici…

vězíte-li v něčem
až po uši
pak mezi návykem
předstírat víru
a návykem věřit
není žádný rozdíl…
Autor enigman, 27.03.2013
Přečteno 337x
Tipy 14
Poslední tipující: poetka, střelkyně1, Radhuza, Aťan, Joe Vai, Miriska, Jan Voralberg
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...a kde je dneska "naděje"? :))

27.03.2013 15:23:09 | Radhuza

chválim si inovace ve tvém psaní enigmane

27.03.2013 14:18:37 | Lagedama

jak přesné...

27.03.2013 09:28:04 | Miriska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí