Ďáblův kostým

Ďáblův kostým

Anotace: ...jak snadně dokáže "miloučká tvářička" schovat hada líbivé politiky pod tou usměvavou škraboškou....o tom je básnička : lidé snadno věří nevinnosti

Čelenka spletená z vrbového proutí
jitřenkou zářená na hlavě se kroutí.

Závojek ze směšných slov a laskomin
vlaje zpod čelenky - jako na poplach
srdce mé ve vzduchu letící z cizích vin.

Z obláčků dýmu a pronikavého kouře
vystoupí hromblesk mojí něho-bouře

Pak posvítím skleněnkou do dřímoty
a ucítím, jak se mi v klíně
choulí vůně zvaná Ty

Jsem víla skalních puklin a měst
roznošená v šlápotách do hvězdných cest

A ty jen malátný smrtelník
dík
dík
Autor Jasmin de Paris, 01.03.2005
Přečteno 343x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí