Soud

Soud

Anotace: ... (není nad výstižnou anotaci)

Jak kytka z hlíny vytržená,
Jako ryba z vody vytažená,
Cítí se ten,
Jemuž život vzat byl neprávem.

Však jeden rozdíl tady je,
Kytka znovu zasazená ožije,
Ryba do vody vhozená začne znovu plavat,
Však odebraný život už nedokážeme znovu dát.

Tak pomalu suďte,
Ty, u nichž vinnou jisti si nejste,
Neb rozsudek, jenž nad nimy vykonáte,
Již nikdy nevrátíte
Akorát zbytečně ublížíte.
Autor Wooh, 01.03.2005
Přečteno 321x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí