pod jižní polevou...

pod jižní polevou...

Anotace: s myslí křížem pomazanou...

zažil jsem
že někteří lidé žijí
ve světle
zatímco jiní
v nesnesitelném jiskření
vlastních temnot
které předstírají
že nekonečný vesmír
se svými světy
obsahuje mnoho možností
které se navzájem nevylučují...

vyprávějte mi o tom příteli...

milá Mikil
o tom se můžete dočíst kdekoli..

víte jsem spíš pro ústní podání
svět také nebyl tvořen dopisováním...

zdá se že lidé raději věří než vědí
raději mají jako smysl prázdnotu
než by byli prázdni smyslu
přitom prázdno neexistuje
vakuum nequaquam...

člověk by měl hledat obrodu
zlatý věk
bájnou zemi ducha
někdo v magických knihách
jiný rozpalovat pícku
a vyrábět zlato z olova
vymýšlet tajné abecedy
univerzální jazyk
a další se snažit
třeba vládnout hvězdám ...

v jedné knize
Monas Hieroglyphica
se údajně dočíst lze
o tajemství kosmu
i když
monas může znamenat
jednobuněčný organismus
nebo základní jednotku bytí
a třeba v jednom ze světů
které jsem navštívil
tak říkají té
která je ukrytá
v ženském klíně...

příteli
já myslím
že monáda je návratem
k nevinnosti
a současně to není návrat
protože je to cíl
který člověk hledá
poté co nevinnost ztratil...
Autor enigman, 31.03.2013
Přečteno 392x
Tipy 14
Poslední tipující: střelkyně1, Jiná, Aťan, chci_uverit, přechodná záležitost, kudlankaW, Joe Vai
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí