=Poslouchej

=Poslouchej

Anotace: o řece,řece,řece...


°°°°°°°°°°°°°°°°
Poslouchej
co zpívá si řeka
když zvolna krajem proudí,
poslouchej co zpívá vítr 

když řece úsměv na hladině loudí. 
Někdy však vítr divočí
a řeky s větrem dovádějí 
jsou z toho vlny
které své břehy zulíbají. 
Řeka se zlobí pak hlasitě volá 
okolo kamenů dělává kola,
nabírá rychlost
někdy ji ani vítr nestačí
 ten trochu zpomalí 
pak ve stromech skotačí.
A řeka najednou
už volněji teče 
tak ze břehů zpátky 

do koryta steče. 

Dál si řeka
zase klidně zpívá
tebe větře
si svým zpěvem hlídá,
vítr jen zafouká si,no já nevím, 
rád se nad řekou sám proháním. 
Ať si jak chce šplouchá hučí,cáká 
 někdy je ta řeka divoká
jindy je z ní klidná řeka. 
Vždycky však krásná
a nespoutaná
prostě "jako každá žena".
 ~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~

Autor Květka Š., 15.04.2013
Přečteno 320x
Tipy 9
Poslední tipující: VEDz RVAHEs, Linzerka, Jiná, Miriska, Robin Marnolli, Bunney, AlexisBlake
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Píšeš hezoučce. Fain.

26.05.2013 03:01:37 | VEDz RVAHEs

jako malá jsem pořád přemýšlela nad tím co to je vlastně ten vítr...a napadalo mě: ty stromy co se hýbou? :)

17.04.2013 14:31:05 | Jiná

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí