=Poustevník

=Poustevník

Anotace: ten starý pán,žije zatím sám...

 

Poustevník

........................

~~~~~~~~~~~~~~~

Žije si jako poustevník

ten milý starý pán

dřevěnou chaloupku v lese

prý postavil si sám.

Srny své mladé vodí kolem

k lesní bystřině vodu pít

smutné je srdce poustevníka

nechce ho někdo potěšit?

Můžu ti poradit?Ptá se sojka

o jedné smutné taky vím

má malou pekárnu v městečku

občas se na drobky zastavím.

Nemá pro koho péct koláče

sama je už pátků pár

stavíš se u ní milý pane?

Ona je královna ty budeš král.

 

Kdo to tam stojí u borovice

a zrovna sem se kouká?

V ruce má košík plný koláčů

a nad hlavou ji letí sojka.

Tak poustevník dveře otevře

ten smutek mizí v dáli

a než se sešel rok s rokem

v lese u chaloupky,jé,oni se vzali.

Prožili ve štěstí jaro i léto

podzim jim taky přál

v zimě se pekli jenom koláče

poustevník ten taky pomáhal.

A ještě teplé je do městečka veze

tam všechny na náměstí rozdává

v každém je štěstí zapečené

prý pro radost,jak se povídá.

 

Ještě jich pár zbylo,ochutnáte?

Ať i vy v životě

jen štěstí a radost máte…

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 17.04.2013
Přečteno 243x
Tipy 6
Poslední tipující: Linzerka, Robin Marnolli, Jarka, danaska
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pohádková :-)

18.04.2013 11:51:49 | Robin Marnolli

Občas bych taky brala pár dní někde sama v klidu jak ten poustevník.

18.04.2013 09:16:59 | Jarka

Souhlasím, je to moc milé.

17.04.2013 19:36:06 | danaska

pěkná pohádka :)

17.04.2013 18:45:31 | muchomůrka bílá

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí