A já budu ztracen

A já budu ztracen

Anotace: Opět psáno při poslechu písně Last Unicorn v podání Gregoriánů

Nesešel jsem z hor,

abych se pak vrátil k výšinám!

Myslím na bezedné luhy všeho,

co dnešním oblakům dám...

 

V stínech skrýváš své úmysly,

kladiva, co nás obráběly...

 

Než obočí těžce roztáhnu,

rozzáří se tvé oči a usměje se luna do tvých pramenů.

 

A já budu ztracen...

 

Pojď mě zajmout!

Jsem připraven, starého člověka svléknu.

 

Dusíš se vlastní troufalostí,

ale já jen tiše vyčkávám.

Chce tě slyšet.

Chce tě vidět růst

ke mně,

k tobě...

Ke všemu co je ti svaté

skloním hlavu do rosy,

jen když budeš pít se mnou.

 

Neopouštěj mě.

Chci pít hořký kalich,

dotknout se horkosti země!

Dokud se malátností

neusměješ v můj prospěch...

Obstarám malé nutnosti,

než tvoje krev a voda budou mít naspěch...

 

 

I já se schovávám.

Nepřej si spatřit moje veřeje

Vyjdu a ty mě uvidíš

Najdeš mě tu schouleného

Jsem už plný po okraj

Tobě smím přetéct, vím

 

Přesto nespal své korouhve.

Za blízkými časy blýská se čas,

v němž přízraky nehrají na naše běsy,

ale hrůzám kovou zámky.

 

Nevěříš v místa, kde se můžeš odloučit

od kůží, co tě křižují.

Ale já najdu lék

a najdu sílu

 

Nuže pojď

 

Blíží se svítání

 

Autor Ori Eremos, 26.04.2013
Přečteno 297x
Tipy 1
Poslední tipující: Bakchus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí