Tichý údiv

Tichý údiv

V izbe to páchlo potom,
včerajším pivom
a menštruujúcou ženou.

Tupo som hľadel
na rozkvitnuté kaktusy
vyhrievajúce sa v doobedňajšom slnku,
na špinavý riad povaľujúci sa na stole,
na osu snažiacu sa utopiť v nedopitom pohári.

Pokúšal som sa spomenúť,
kde som, čo tam robím,
prečo okrem vzdialených zvukov
počuť iba občasný hmyzí bzukot
a môj prefajčený dych.

Nič mi nevravela ani ona.

Ležala na posteli hore znakom,
ruky doširoka rozhodené,
oči pootvorené
a zrazená krv vytvárala bizarný
obraz okolo jej hlavy.

Tá temná svätožiara ma skoro rozosmiala.
Potom som si spomenul.
Na banálnu hádku kvôli kolegovi z práce,
na priznanie, na plač, na krik.
Na ticho, ktoré nastalo.

Neviem, kto je viac mŕtvy.
Ona? Ja?
Rozbitá krištáľová váza?
Autor nebech, 29.04.2013
Přečteno 452x
Tipy 13
Poslední tipující: Neznámá v neznámé době, mikrojimbo, Miriska, Isquieasuus, Cortina, isisleo, maliska, chci_uverit
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

působí na mě, jak je to ucelený, hodně lidí tu plácá jednu větu přes druhou, který samostatně dávaj smysl, ale jako celek to nestojí za nic, takže za mě dobrý.)

29.04.2013 18:55:27 | Lagedama

Vďaka. Tiež mám radšej, keď plynie príbeh, než keď sa striedajú obrazy, často protikladné a často tak rýchlo, že nestihnem prežuť ten predchádzajúci. :-)

29.04.2013 22:12:57 | nebech

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí