Letos nechci rozkvetlé třešně

Letos nechci rozkvetlé třešně

Anotace: http://www.youtube.com/watch?v=HYXSuYY-39Q

Chtěla jsem světlo,
zůstal mi jen pás s noční oblohou,
chtěla jsem šaty andělů,
zbyla mi však jen tíha u nohou,
sama s tím bojovat musím,
už nejsou tu lidé, co pomohou,
už nejsou naše stíny nahé,
už je jen otázka,
proč stal ses tím vrahem…

Nejdřív jsi zabil naši lásku
a teď čekáš na zmrtvýchvstání,
až zbaví nás amor všech daní
a rozmaže koloběh činů
do tenkrát spadlých hvězd,
však on raději přisedá k vínu
a ponechává nám doživotní trest…

Chtěla jsem létat dlouze
a zbyla mi křídla zlomená,
chtěla jsem smát se pouze,
zůstala však slova vzdálená,
uvězněná
v touze…

Chtěla jsem kreslit plamínky,
zůstal jen krb prázdnem zející
chtěla jsem pročítat si vzpomínky
s tebou,
srdcem hřejícím
a dlaněmi mými,
zbylo však jen nepochopení
mezi dvěma světy
tajemnými…

Nevím jak utéct z těch letokruhů,
myšlenky se rychle řítí,
citům splácím sumy dluhů,
hledám šanci na přežití…

Chtěla jsem jen to jediné,
chtěla jsem, ať dál se vine,
ve švech praská,
naše láska,
chtěla jsem milovat,
však zima vše rozmetla
a zůstala tu jen
třešeň rozkvetlá,
pod níž sama
zůstávám,

sama stát…
Autor Jiná, 30.04.2013
Přečteno 346x
Tipy 6
Poslední tipující: Isquieasuus, Berry, aravara, Inna M., Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky jsem přemýšlel, že napíšu něco o rozkvetlé třešni. ale předběhla jsi mě...a stejně jsi to vystihla lépe.

30.04.2013 19:46:31 | JohnyD.

Pro mne je příliš ukecaná, ovšem rád uznávám, že jednotlivé obrazy jsou opravdu fajn. Mám pocit, že jsem je nikde nečetl a to je pro tu báseň z mého pohledu dobré vysvědčení. Má to děj, má to pointu, jazyk je pěkný, frázování je adekvátní obsahu. Ukecaná, ale za tip...

30.04.2013 17:38:19 | aravara

díky, já mám většinu ukecaných ;)

30.04.2013 17:56:43 | Jiná

To jsi to zjednodušila. Ublafaná je, ale dobrá - a to je to podstatné... Já tipy srágorkám nedávám (:-D

30.04.2013 18:01:20 | aravara

tak toho si cením :)

30.04.2013 18:02:59 | Jiná

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí