=Ne,není ji do tance

=Ne,není ji do tance

Anotace: teda zatím...

 

**Co se to stalo**

*******

Tam v tom hájku u lesa

dnes zatáhla se nebesa

pak červánky je ozdobily

do tance se dají víly.

Ty,co každým květem voní

těm do tance zvonky zvoní

ale černovlasé dívence

není vůbec do tance.

 

Má ji rád anebo nemá?

Tu odpověď v kytkách hledá

ptala se i lístků kopretin

a kopretina odpoví.Copak já vím?

Další lístek do trávy padá

vítr mu jiné místo hledá,

zvolna ho do vlasů položí

snad ten kluk láskou zahoří.

 

Zatím se po kraji rozhlédne

z vesnice odbíjí poledne

jenom tak naoko se leká

že doma s obědem máma čeká.

Asi bych měl už domů jít

jen ještě chvíli zůstane snít,

pak otevře oči a vidí tu krásu

nad ním se sklání závoj

černých vlasů.

 

Dvě smutné oči,rety jak mák

dvě malé slzy má na řasách,

usměje se na ni a pohladí

a tím ji úsměv do tváři naladí.

Na kopretině je lístek poslední

ten ještě honem utrhni

najednou víš že má tě rád

a s těmi vílami můžeš

i ty tancovat.

----------------------

°°°°°°°°°°°°°

Autor Květka Š., 30.05.2013
Přečteno 305x
Tipy 9
Poslední tipující: Danga, Linzerka, Doradan, Miriska, Noc17
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí