nohama vzhůru počasí a atmosféra vskutku zimní

nohama vzhůru počasí a atmosféra vskutku zimní

Anotace: Někdo vzal zemi a jako přesýpací hodiny jí otočil

v květnu
tak jak o vánocích
lesklá krusta na potocích
šály krky
hřejí
zdobí
dostávám chuť na cukroví
snad i pilu sebou skrytě
pod kabátem
v noci hbitě
když se lesem plížím tiše
pro smrk
jedli
svírá v břiše
možná vina
snad i touha
rozhlédnu se
chvíle pouhá
a už nesu statný kmínek
nazdobím ho
do kamínek
kulatinu z loňské těžby
možná usnu
navždy ( kéž by )

náhle ze sna rána tupá
vytrhla mne
smáčel pot
slyším střepy
v noze píchne
dva, tři kroky
bez svých bot

vyplašil jsem dědu zdá se
prozradil ho bílý vous
hábit v barvě hroznů vína
do rtu jsem se strachy kous

do komína zmizel mrštně
doznívá zvuk rolniček
hle !!
na římse něco leží
s velkou mašlí balíček

trhám papír
nedočkavě
tolik jsem si nový přál
šátek vpravdě pionýrský
aby můj krk hrdě hřál

salutuju před zrcadlem
nostalgicky vypnu hruď
podvědomí na mě křičí
kurva chlape

už se vzbuď !!
Autor přechodná záležitost, 01.06.2013
Přečteno 298x
Tipy 6
Poslední tipující: hanele m., Sima, ten v koutě
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak to mě pobavilo! :-D

01.06.2013 19:29:55 | Sima

Přál jsem si aby to tak působilo :) díky za návštěvu

01.06.2013 19:36:22 | přechodná záležitost

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí