=Řeka

=Řeka

Anotace: bublá si a šumí...to řeky umí

Mezi břehy

------------- 

Řeka teče mezi břehy

bublá si a šumí

a jak teče kolem stromů

snad i zpívat umí.

Když má hory kolem sebe

nad hladinou modré nebe

tak to je řeka divoká

široká a hluboká.

Někdy do údolí padá

vodopády to má ráda

pak ještě chvíli burácí

cestou se divokost vytrácí.

Brzy bude zas řeka tichá

k městu se přiblíží

snad teď jenom vzdychá,

neboj,neublíží.

Na mostech pozdraví

ty sochy z kamene

sochy se ukloní.

My se už neznáme?

Snad století tady stojíme

víš že se tě řeko

taky někdy bojíme

když ti dva břehy nestačí

a to nás,sochy,vytáčí.

Řeka však většinou si zpívá

pomalu teče,není divá

jen se po okolí dívá…

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Autor Květka Š., 04.07.2013
Přečteno 356x
Tipy 8
Poslední tipující: divoska_jaja, Doradan, Linzerka, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

řeka je řeka...

16.07.2013 20:42:33 | Linzerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí