Dáma v křesle

Dáma v křesle

Anotace: Tak mě napadá, že to může být i autoportrét malířky

Na starém obrazu v předsíni
v křesle sedí starší dáma
Copak jí osud copak jí učinil
že na obrazu zůstává sama?

Snad chtěla žít v čistotě
snad přežila svého muže
ale kdo mi to v jistotě
dnes vypovědět může?

Najmu malíře ať dokreslí
někoho blízkého jejímu srdci
vždyť každý zná dobře splín
když člověk samoten usínat musí
Autor Bask, 20.01.2007
Přečteno 251x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Každá báseň je portrétem autora, ale taky mnoha lidí... :)

20.01.2007 21:18:00 | Marketka3x3

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí