Absurdita doby

Absurdita doby

Anotace: O všem, o ničem a obecně o něčem.

Pravda či snad láska dnes

fikcí zdá se býti.

Na pravdu teď sere pes,

lásku obrůstá hřbitovní kvítí



Knihy brzy budem pálit,

stačí články z Blesku,

místo hymny budem mít

znělku Babovřesků



Všichni nám furt o všem tvrdí:

"Tohle potřebuješ!"

Jednou je to váza na kapradí,

jindy vakcína pro veš.



Gramatika pomalu se stává

buržoazním přežitkem doby

Ze slova intelektuál jdou

na běžného občana mdloby.



Ochotně se každý vzdává

svých mladických vizí,

radši u lihu nadává

a prochází krizí.



Však naděje zní stále hlas,

sic pravda kdes se skryla

Je načase pustit zas

hodně nahlas Kryla.
Autor The Count, 30.07.2013
Přečteno 308x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí