Nevěřícná paralela plná šablonovitého hmyzu

Nevěřícná paralela plná šablonovitého hmyzu

Anotace: ...

Extraordinérní holubice měla epileptický záchvat
když přistihla dvouroční fenu
narážet sud na pivo
tam, na hmyzí psychedelické párty
kde maličtí broučci hodovali na mršinách těl
učitelů jaderné fyziky
vrtali, šmejdili, zalézali jim pod kůži
a západ slunce se mísil s duhou plnou kobaltové modři
zatímco opodál v kaluži, labutě posměšně šeptaly
jméno anna

připomněly mi křehkou hnědost
dřeva obaleného medem
vybavily se mi včelí plástve plné oplatek
zařval sem na ně: "KURVA DRŽTE HUBY"
ztichly a vydaly zvuk jako když
se políbí nahé ňadro

zůstal jsem stát a pozoroval
to nekonečné rozteklé krásno
výbuchy listů a stromů jak
z impresionistického obrazu
motýli létali a byli poháněni barevnými šmouhami
květiny kvetly a byly ledabyle posázené jedna za druhou
travní plocha se nemohla rozhodnout jakou bude mít
barvu
a já vytáhl klacek obalený plesnivou silonkou
a ukusoval z ní
jako když jiní jedí cukrovou vatu.
Autor Jiří Rýha, 17.08.2013
Přečteno 610x
Tipy 1
Poslední tipující: Trauma
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

předimenzované

25.08.2013 12:00:42 | Lilien

líbí se mi některé části, ale jako celek nevím. hrozně rychle to mění barvy

19.08.2013 18:22:46 | Trauma

chápu.

19.08.2013 18:29:57 | Jiří Rýha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí