Balada o ztraceném sýru

Balada o ztraceném sýru

Anotace: ...

Na vysoké jedli
dva holoubci jedli.
Copak mají dobrého?
sýra uzeného.
Sebrali ho babičce,
sedící ve světničce.

Chudák babka hledá sýra,
neujde jí ani díra.
Smutně chodí po kuchyni,
nesedne si ani chvíli.

Tu se děda z lesa vrací,
„chci jíst sýra“, v dveřích hlásí.
Babka krčí rameny,
děd je celý zmatený.
Po kuchyni rychle kráčí,
na babku se zlostně mračí.

V tom vařečku popadne,
ale ta se rozpadne.
Babka všechno pochopila
a hned v peci zatopila.
Dědka do ní rychle strčí,
nevšímá si, jak děd vrčí.

Tak se babka zachránila,
aniž sýra objevila.
Je to její osud,
že ho hledá dosud.
Autor Nan, 08.09.2013
Přečteno 292x
Tipy 1
Poslední tipující: Xyzo
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí