Cizinec

Cizinec

Anotace: S cizí ženou v cizím pokoji a ještě v cizině

 

Cizinec

 

Po třech pivech se úkáže kdo je tady Němec,

já už ji mám tak musím vědět.

Demokratický stát jako každý jiný.

 Jen tady se ukáže, jestli za nás stydí.

Pojď si lehnou třeba na mráz,

tam si už uvědomíš jaké to máš štěstí.

Když tě tvá pravda  může dovést na jakékoli zcestí.

 

První den jsem sám,  

a cítím se jak král.

Na zahradě rozkvetlých pampelišek,

přemýšlím na pominutý včerejšek.

Přemístit se na vratký prám života

a říkat si stále dokola.

Buď je to jen  nějaká náhoda,

nebo má duševní nahota.

 

Hezky se na mě směješ

i když vím že mě nerozumíš.

Já čech a ty němka,

oba z jiného těsta ulití.

Hlasitý Čech a tichá Němka,

takto vystihuje povahový rys obou národů.

Vzal bych si kytaru a zahrál ti břímě,

o tom jak důležité jsou bariéry.

Kdyby nebyly, tak by nuda stíhala nudu za nudou,

ale o tom život přeci být nemá.

Autor jyardak, 14.09.2013
Přečteno 299x
Tipy 1
Poslední tipující: Akrij8
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bezva Jardo, třetí sloka je nejhezčí, zajímavá přirovnání- zahrál ti břímě,
o tom jak důležité jsou bariéry, tak by nuda stíhala nudu za nudou,
ale o tom život přeci být nemá. Jen tak dál :o)

19.09.2013 16:45:03 | Akrij8

díkas:)

06.10.2013 12:34:01 | jyardak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí