Podvečerní

Podvečerní

Anotace: Z levé ruky.

Přichází noc

a já bych měl spát,

ale nemohu,

protože musím se ptát.

 

Co jsou mraky,

a odkud se berou,

a proč na čistou oblohu

stále se derou.

 

A kde je ten vítr,

co by je odvál pryč,

a odkud vane

když ne z mých plic.

 

A kam večer utíká slunce

když ne do postele,

je bez nohou,

a nikdy neřekne co se s ním děje.

 

A co mám dělat,

když nechápu, ale zbožňuji slunce,

když miluji noc,

ale neumím svázat jejich konce.

 

Tak snad než noc skončí,

přestanu se ptát,

a za rozbřesku,

budu moci jít v klidu spát.

Autor P.T., 24.10.2013
Přečteno 412x
Tipy 5
Poslední tipující: Majdalénka, danaska, Haviko
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ty jsi ale zvědavý! Básnička je moc milá. ST.

24.10.2013 19:45:07 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí