=Sněhová

=Sněhová

Anotace: ..bude zima bude sníh..

~Čepeček~

 ~~~~~~~~

 Pozor,pozor,cukruje se

 a nejen co v zimě roste v lese

 dnes cukrují se taky domy

 holá pole a holé stromy

 až má ten každý kopeček

 z toho cukru bílý čepeček.

 Ale ale,co se to stalo?

 Vždyť ten cukr nesladí,

 to je sníh a prý je ho málo

 když roztaje? Ne,nevadí.

 Tak si ten sníh ušleháme

 jen z vaječných bílků

 na kopec no naplácáme

 snad vydrží tam chvilku.

 

 Sáňkovat se po něm nedá

 ten sníh totiž nějak lepí

 že to není „pravý“ sníh

 to všimne si i slepý.

 Tak ze sněhu bílkového

 napečeme pusinky

 na stromky je pověsíme

 nebo je normálně sníme

 protože jsou malinký

 a děsně slaďounký.

 A když znovu cukruje se

 to už padá pravý sníh

 koulují se prý i sněhuláci

 a děti jezdí na saních.

 

 ~~~~~~~~~


Autor Květka Š., 19.11.2013
Přečteno 275x
Tipy 3
Poslední tipující: Doradan, VEDz RVAHEs
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mam...hodně tvých veršů znám...♥.

18.12.2013 21:44:56 | Doradan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí