řeka

řeka

Anotace: .. i takový může být pohled skrze oči bolesti ...

Do dlaně
kostěnné,
vložím
omšelou minci,

pod kápí
přikývne
beze slov
kohosi stín,

pak na onen prám
vkročím,
jehož
dřevo je nasáté,
řekou
tou krvavou,

a každé máchnutí
převozníka,
doprovázeno
je nářkem
srdcervoucím,

život se promítá
na plátně
jež nikdy
nemělo promítače,

každá vteřina
bolesti,
rve srdce,
nemilosrdně
na kusy,

a další krůpěje
uroní
do lázně bolavé,

musím..

musím se

s tím srovnat,

a opět
se hluboce
nadechnout,

dříve než
ke břehu
přirazí...
Autor chalcedon, 23.01.2007
Přečteno 279x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

někdy si až říkám, kde se v nás bere tolik bolesti...

23.01.2007 14:10:00 | black.heart

v očích se ukrývá nejtajnější pravda ... pohledem do nich zvíš mnoho ...

23.01.2007 14:06:00 | Marcella

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí