Dešťové kapky

Dešťové kapky

Anotace: .....

Malují střapaté obrázky
na sklo jedoucího autobusu
Maskují slzy
na tváři nešťastně zamilované dívky
Hasí plamínky vzteku,
následku prohýřené noci.

Jedna vedle druhé tvoří nekonečno.

Někdy bych chtěla
rozprsknout se do neznáma,
tak jako dešťová kapka,
co odpoutá se z mraků,
a padá z výšky dolů, aniž by věděla kam,
nebo na koho dopadne
Zda roztříští se o střechu domu,
nebo dolétne až k zemi,
a s lehounkým plesknutím se vsákne do trávníku.

Ten pocit nejistoty a očekávání, láká a děsí.
Autor Jana B., 29.11.2013
Přečteno 311x
Tipy 10
Poslední tipující: enigman, Aťan, Truckle, Luky-33, Fiši, poeta
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

upřednostňuji to lákání...

02.12.2013 11:08:53 | enigman

pocit nejistoty a očekávání, láká a děsí

pěkný :)

01.12.2013 12:35:52 | Aťan

Nádherné...

29.11.2013 21:35:08 | Truckle

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí