=Už nekýchal

=Už nekýchal

Anotace: ..cestou přemýšlí kde hlavu složí...

 

~Malá a krásná ~

~~~~~~~~

Letěla sněhová vločka

malá a krásná

bílá jak v létě lilie,růže,kopretina

a další se za ní natřásaly

každá je jinak

na nebi mrazem vytvořená

a to jsme nečekali?

Cestou přemýšlí kde hlavu složí

třeba sem nebo tam,

v dědince kostelík uviděly

a jejich nápad?

Ten je vážně přímo boží,

všechny dopadnou na střechu

k sobě se potom tulí

a trochu vymýšlí neplechu

komu se za límec skulí?

 

Šel kolem místní ponocný

ohlásit všem že

„desátá hódina ódbilá“

ta sněhu lavina ze střechy zvonice

pomalu dolů se sveze

ponocný tam stál a sníh ho pokryje

člověče,je ti blaze?

Z okna se kouká domovnice

přiloží do kamen

nasadí vlňáček,vyběhne do ulice  

ponocný pod sněhem

už zuby drkotá

a je mu zima,sníh na krku mu tál

domovnice mu vlňák půjčí

a zve ho k sobě dál.

Uloží do peřin

a brzy ponocný už nekýchal.

~~~~~~~~~~~~

 

Autor Květka Š., 30.11.2013
Přečteno 239x
Tipy 5
Poslední tipující: Doradan, enigman, Jana B., Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hepčí!...bude jedna...

02.12.2013 00:44:08 | enigman

:-)

01.12.2013 12:06:44 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí