Poslední strom hrdliček

Poslední strom hrdliček

Anotace: ...

Sbírka: Smutky mé

 Mám na zahradě starý ořech, ve kterém každý rok hnízdí párek hrdliček. Ten strom dává krásný stín a dřevo na podpal básní zbytečných.

 

 

Tři oříšky

ze stromu hrdliček

tobě vložím do dlaně tvé

ve chvíli

kdy nebe bude bez mraků.



První si rozlouskni

a vyber šaty z jantaru

pro pána smutného

vhoď na něj

jak na dotěrný hmyz

a uvězni ho na věky.



Druhý oříšek

rozbij kamenem.



V něm najdeš luk a šíp

mrtvého amora

který se dávno již v prach rozpadl.



Vystřel a dobře miř

ať jantar nemineš

střelou vražednou.



Ten ořech poslední

tak ten již nerozbíjej

ale zasaď do popela

básní mých

které shořely.

 

 

Autor Jan Urban, 02.12.2013
Přečteno 570x
Tipy 14
Poslední tipující: jitka.svobodova, Liduška, Hančí, Kapka, Petbab, jyrkaa
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi se mi políbila. Smutná, ale krásná...
..ST..

30.11.2020 23:11:10 | Jaruška

četla jsem několikrát....líbí se mi....ST

11.09.2014 08:27:50 | jitka.svobodova

Krásně smutné..

24.12.2013 22:40:24 | Liduška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí