=Psí...kočičí

=Psí...kočičí

Anotace: ..ne,jenom počasí

 

 

~Psí počasí~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Prší a vítr fouká a cuchá vlasy

to ale máme dnes psí počasí,

z hlavy čepici i klobouk shodí.

Copak se mu to k něčemu hodí?

 

Kdo nemá deštník má mokré uši

protože celý den jen prší a prší,

teď přidaly se hromy a blesky

a větší kapky,plesky a plesky.

 

Proč se tomu říká psí počasí?

Vždyť nemá zuby,nemá ani fousy

neštěká,nevrčí,neškrábe,nekouše

jenom klobouky shazuje do louže.

 

Kdyby to počasí bylo kočičí

při kterém ani větříček nefičí,

takové počasí to ale nikdy není,

je někdy sychravé

a to se „všichni čerti žení“.

~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 17.12.2013
Přečteno 287x
Tipy 3
Poslední tipující: Doradan
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zaštěkat i zamňoukat...to by bylo počasíčko...

18.12.2013 21:40:33 | Doradan

.. psi počasi o tom by můj Argo mohl taky něco zaštěkat :-) ale rozhodl se nechat si implantovat hlasivky..tak i možná něco řekne,já to však nevidím dobře :-)

18.12.2013 10:07:43 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí