Poetic cooking

Poetic cooking

Anotace: dokázali byste vařit podle takovýchto receptů?

 

Hrubé mouky patnáct deka

tvarohu čtvrt kila

vejce, hnedka

soli špetka

lžíci cukru vezmi

(s vanilkou či bez ní)

 

Není blbost, ani škoda

že se nepřidává voda...

ono stačí - při Bohu-

kolik je jí v tvarohu.

 

Místo toho zvíci  gránu

pomletého badyánu.

Zakonči tu práci kalou

prdopeče lžičkou malou

 

(Prdopeč je když...)

------------------------------

 

Je sic obyčejný pátek,

oběd však jak v letní svátek :

 

tvarohové knedlíčky

jak pingpongové míčky

Vejcem nadýchané žlutě

dráždí oči, ladí chutě,

z těsta, co vanilkou voní...

na nich kopec lahody

cukr, tvaroh, jahody...

šlehačka jak čepec sloní

vposled rozpuštěné máslo.

Oko se jak jehně páslo...

 

Poetové z mého týmu

strhaj‘ mi  pár blbejch rýmů

Jenže: můj jazyk a dáseň

dobře vědí, co je báseň!

Autor aravara, 19.12.2013
Přečteno 250x
Tipy 6
Poslední tipující: Jana B., Amonasr, poeta, enigman
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mě to připomnělo nevím proč Dobromilu...

19.12.2013 23:05:43 | enigman

Teď jsem dostala hlad :D Prdopeč mi připomněl vtipné diskuze na mimibazar.cz. To občas stojí za to :)

19.12.2013 21:55:07 | iluzionistka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí